понеділок, 21 травня 2007 18:54

Професор МДУ застрелився через придуману фінансову кризу

Професор Московського державного університету імені Ломоносова Віктор Головін застрелився, побоюючись за своє майбутнє. Судячи з передсмертної записки, на фатальний крок завідувача кафедрою зарубіжного мистецтва історичного факультету провідного вузу країни наштовхнула фінансова криза, пише "Московский комсомолец".

Як повідомили в ГУВС Москви, трагедія сталася у п"ятницю вдень. 53-річний учений знаходився удома за порадою лікаря. Дружина і син були на роботі. Головін зарядив свій травматичний пістолет гумовими кулями 9-міліметрового калібру, увійшов до ванни і вистрілив собі в око. Смерть наступила миттєво. Пізніше поряд з тілом самовбивці родичі знайшли записку, в якій Головін просив у них вибачення, повідомляв, що вчиняє самогубство через те, що не може вибратися з безвихідного фінансового становища. Був у посланні і постскриптум: "Я не наркоман і не псих".

Що мав на увазі професор, незрозуміло - проблем з грошима у сім"ї не було. 22-річний син Головіна працює в одній з найбільших промислових компаній, дружина - старший науковий співробітник у Третьяковській галереї. Та й у самого професора справи йшли непогано. У керівництва він був на хорошому рахунку, а студенти взагалі обожнювали свого викладача.

Зміни в поведінці ученого відбулися місяць-два тому. Відразу після смерті батька Головін впав у депресію, став вселяти собі, що його справи дуже погані, він не справляється на роботі зі своїми обов"язками. Багато разів професор повторював, що його скоро звільнять і в сім"ї не буде грошей. Головін відвідав психолога, потім разом з дружиною пішов до лікаря-психіатра. Саме доктор порадив професорові побути вдома. Історик приймав заспокійливі препарати, які так і не допомогли йому, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Професор МДУ застрелився через придуману фінансову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути