Колишній керівник МОЗ Уляна Супрун розповіла про те, як безпечно можна передати продукти своїм близьким і родичам, щоб не наражати їх на небезпеку, якщо вони знаходяться в групі ризику.
Важливо подбати про своїх рідних, і не тільки допомогти їм мінімізувати контакти з зовнішнім світом, але і розповісти, як не виходячи з дому брати принесену їжу, щоб уникнути зараження
Поставте продукти біля вхідних дверей.
Обробіть пакети антисептиком, з вмістом спирту не менш 60% (візьміть антисептик з розпилювачем і просто попшикайте поверхню пакету і ручок).
Після того, як ваша бабуся або дідусь забере продукти, нехай також обробить упаковки або контейнери антисептиком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин в Україні посилять вже найближчим часом
Як розставить все на місця, слід відразу помити руки з милом не менше 20 секунд.
Всі овочі і фрукти також слід добре вимити перед вживанням. М'ясо і яйця можна їсти тільки добре приготованими.
Якщо у ваших батьків або бабусь/дідусів є проблеми з тим, щоб сприймати ваші поради серйозно, зверніться до їх оточення. Можливо, у них є інші члени сім'ї або друзі, до яких вони прислухаються більше.
Коронавірус в Україні зафіксований вже у 897 осіб. При цьому пік COVID-19 в нашій країні очікується на Великдень.
З 2 квітня в зв'язку зі збільшенням випадків зараження коронавірусу, в уряді вирішили посилити карантинні заходи, введені до 24 квітня на всій території України. Відтепер, зокрема, заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності, перебування в громадських місцях без маски або респіратора та інше.
Коментарі