понеділок, 29 жовтня 2012 06:36

Приватна космічна вантажівка Dragon успішно повернулася на Землю

Приватна космічна вантажівка Dragon успішно повернулася на Землю
SpaceX

Приватний космічний вантажний корабель Dragon приводнився в Тихому океані приблизно в 300 кілометрах від узбережжя Каліфорнії. Про це повідомляється на сайті NASA.

Dragon відстикувався від Міжнародної космічної станції 28 жовтня в 17:29 по Москві, після чого почав сходити з орбіти і ввійшов в атмосферу Землі. В 23:22 за московським часом Dragon досяг поверхні океану.

Космічний корабель доставив на Землю приблизно 900 кілограмів вантажу, серед якого несправні компоненти життєзабезпечення станції, а також результати наукових експериментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історію людства у фотографіях відправлять у космос

Dragon, розроблений приватною компанією SpaceX, стартував до Міжнародної космічної станції 8 жовтня і пристикувався до неї два дні потому. На МКС вантажівка доставив близько 450 кілограмів обладнання.

Завершена місія Dragon до МКС стала першою в історії, коли приватний космічний корабель літав до станції за комерційним контрактом. У травні 2012 року Dragon вже здійснював політ до МКС, проте він вважався тестовим, і тоді корабель не віз корисних вантажів.

У загальній складності контракт між NASA і SpaceX припускає 12 польотів Dragon до Міжнародної космічної станції. Його вартість оцінюється в 1,6 мільярда доларів.

Зараз ви читаєте новину «Приватна космічна вантажівка Dragon успішно повернулася на Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути