пʼятниця, 19 жовтня 2012 11:13

Землі загрожує зіткнення з Апофісом та ще двома астероїдами

Землі загрожує зіткнення з Апофісом та ще двома астероїдами
Якщо не запобігти зіткнення астероїдів із Землею, на нас чекає глобальна катастрофа ФОТО: mirozdanie.narod.ru

Крім астероїда Апофіс загрозу Землі несуть іще два великих астероїди, орбіти яких, можливо, доведеться змінювати, щоб уникнути зіткнення, заявив президент Ракетно-космічної корпорації "Енергія" Віталій Лопота.

"Крім знаменитого Апофіса, є ще два великих астероїда, траєкторії яких перетинаються з орбітою Землі і з якими в найближчі кілька десятків років, за розрахунками вчених, є, хоч і вкрай мала, ймовірність зіткнення. Що в цьому випадку може статися з Землею, пояснювати немає необхідності: катастрофа глобального масштабу", - сказав він в інтерв'ю, опублікованому в "Российской газете" у п'ятницю.

Щоб запобігти загрозі, потрібна ракета-носій вантажопідйомністю близько 70 тон, яка виведе на траєкторію перехоплення астероїда космічний апарат, здатний змінити траєкторію його руху, заявив В.Лопота.

"Можна припустити, що будуть використані космічні буксири з ядерної або сонячної енергоустановкою, які зможуть за допомогою електрореактивних двигунів доставити до астероїда відповідні кошти і енергетику, здатну змінити його орбіту. Швидше за все, це буде термоядерний заряд", - розповів він.

Ракета-носій з вантажопідйомністю близько 70 тон може стати в нагоді і для вирішення суто мирних завдань освоєння далекого космосу. "Наприклад, ракети-носії з вантажопідйомністю 65-75 тон для освоєння далекого космосу може бути зроблена на двигунах класу РД-171 за 3-5 років", - розповів він.

Зараз ці двигуни використовуються в ракетах "Зеніт-3SL", яка застосовується за проектами "Морський старт" і "Наземний старт".

"Це двигуни РД-171 виробництва "Енергомаш". Ми їх називаємо" цар-двигуни ". Саме ці двигуни в найближчі десятиліття можуть визначити конкурентоспроможність наших ракет-носіїв. Аналогічними двигунами не володіє ні одна країна", - сказав В.Лопота.

Зараз ви читаєте новину «Землі загрожує зіткнення з Апофісом та ще двома астероїдами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути