понеділок, 22 листопада 2010 15:04

Принц Уільям на гелікоптері врятував альпініста (ФОТО)

Принц Уільям взяв участь в рятувальній операції на горі Сноудон в Уельсі, пише The Daily Mirror. За даними видання, британський принц пілотував рятувальний гелікоптер, відправлений на допомогу 45-річному чоловікові, у якого стався серцевий напад під час сходження на гору.

Для Уільяма операція на найвищій горі Уельсу (1085 метрів) стала першою з моменту повернення до роботи пілота після оголошення про заручини з Кейт Міддлтон. Принц відправився на завдання через п'ять годин після того, як прибув в розташування своєї авіаційної групи.

45-річний Грег Уоткінс відчув себе погано на висоті 914 метрів. Після того, як його супутники передали повідомлення про необхідність госпіталізації товариша, на місце події вилетів рятувальний вертоліт. Проведення рятувальної операції ускладнювалось несприятливими погодними умовами - в районі Сноудона йшов сніг і дув сильний вітер.

За словами врятованого Уоткінса, він дізнався про те, що вертоліт Westland Sea King пілотував принц Уільям, лише після того, як його привезли до лікарні.

"Я щасливий, що залишився живий, але ще щасливіший тому, що мене врятував майбутній король Англії. Напевно, він сказав би, що просто робив свою роботу, але для мене він і його команда - справжні герої", - заявив Уоткінс.

Принц Уільям завершив проходження тренувального курсу керування рятувальним вертольотом в середині вересня 2010 року. Після цього він приступив до службових польотів на Westland Sea King у складі Королівських ВПС.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Принц Уільям на гелікоптері врятував альпініста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути