Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2007 13:05

Принц Чарльз знайшов точку дотику Сходу і Заходу (ФОТО)

Принц Чарльз і його дружина відвідали мавзолей одного з видатних поетів і містиків ісламу, а також подивилися на традиційні танці дервішів. Британський принц і Камілла, герцогиня Корнуельська, здійснюють чотириденну поїздку історичними місцями Туреччини. Вони також побувають у Анкарі, Стамбулі та Ізмірі.

У Коньї вони відвідали мавзолей XIII століття поета Мевляна Джалаледдіна Румі, де в 1244 році він зустрівся з Шемсом Тебрізі і утворив суфійський орден Мевлеві.

Румі помер 17 вересня 1273 року, його мавзолей донині вважається святим місцем, і прочани постійно відвідують Конью, на свята дервіші влаштовують біля його могили ритуал сема. Під час цих танців одна рука дервішів звернена до неба, інша – до землі. Суфізм – це містична форма ісламу, яка проповідує терпимість і любов.

У своїй промові після церемонії сема, принц сказав: " Чи є краще місце, ніж це, неподалік усипальні Румі, де всім серцем розумієш і приймаєш у собі рівновагу між Сходом і Заходом", повідомляє mignews.com.

Зараз ви читаєте новину «Принц Чарльз знайшов точку дотику Сходу і Заходу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути