середа, 18 травня 2011 21:04

Прикарпатці побудують в Португалії дерев'яну церкву у гуцульському стилі

Прикарпатці побудують в Португалії дерев'яну церкву у гуцульському стилі

Дерев'яну церкву у гуцульському стилі збудують у португальському місті Фатіма. Про це 17 травня повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк після повернення із цієї країни делегації краю, яку він очолював.

За його словами ідея "спорудити у всесвітньо відомому центрі паломництва невеличку українську греко-католицьку церкву належить о.Іоану з Фатіми".

"Там мільйони туристів, паломників, багато українців. О. Іоан мені повідомив, що є земельна ділянка для будівництва", - сказав Вишиванюк.

Отець Іоан в миру Дмитро – виходець з Прикарпаття.

За словами голови ОДА, український храм у Фатімі збудують за кошти меценатів з Івано-Франківщини, в тому числі депутатів обласної ради, які "не зможуть відмовитися від благородної християнської справи".

Фатіма — містечко в Португалії з населенням понад 10 тисяч мешканців за 150 км від Лісабону. Це - всесвітньо відомий центр паломництва.

Івано-Франківська область планує також взяти шефство над українськими школами Португалії. Під час візиту до цієї країни прикарпатська делегація відвідала кілька українських шкіл, зокрема школу в Лісабоні, в якій навчається 186 дітей. Вишиванюк висловив переконання про доцільність створення нових українських шкіл в місцях, де є чисельні українські громади.

"Але це вже потребує державного підходу до цих питань. Буду доповідати про це президенту України...", - сказав голова Івано-Франківської ОДА.

Нагадаємо, офіційна делегація Івано-Франківської області 13-17 травня відвідала Португальську Республіку з метою презентації економічного, інвестиційного та туристичного потенціалу області, налагодження контактів з представниками португальських ділових кіл.


Зараз ви читаєте новину «Прикарпатці побудують в Португалії дерев'яну церкву у гуцульському стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути