понеділок, 07 грудня 2020 22:42

"Прийнято вдягнути теплий светр і випити гарячого чаю" - українка розповіла, скільки платить за комунальні у Великобританії
6

В Великобританії та Ірландії температура в приміщеннях взимк не більше 15-17 градусів. На опаленні тут економлять.

" В Лондоні прийнято одягти теплий светр і випити гарячого чаю. Інакше сума за комунальні буде дуже висока", - розповідає українка Марія Барабаш.

Послуги з постачання газу і електрики надають різні провайдери. Тарифи у всіх різні, і маса різних схем, за якими можна платити. Можна обрати той, який підходить найбільше. Розмір фіксованої суми залежить від того, скільки використав.

В Англії багато державних програм по утепленню будинків, встановленню сонячних батарей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців не знають, як платити за газ менше

"Навіть в передачах по телевізору показують, як можна скоротити витрати на електрику, на воду і в цілому на життя. Знімальна група приходить в будинок до звичайних людей, розпитує, як вони витрачають гроші на комуналку і взагалі на життя, а потім розповідають, як і на чому можна економити.

У Лондонських квартирах температура повітря взимку тримається на рівні 15-17 градусів тепла
Фото: masha.barabash
У Лондонських квартирах температура повітря взимку тримається на рівні 15-17 градусів тепла
У Лондонських квартирах температура повітря взимку тримається на рівні 15-17 градусів тепла
У Лондонських квартирах температура повітря взимку тримається на рівні 15-17 градусів тепла
У Лондонських квартирах температура повітря взимку тримається на рівні 15-17 градусів тепла

Самі провайдери теж стимулюють економити. Наприклад, пропонують безкоштовно встановити так званий "smart meter" – розумний лічильник, схожий на великий мобільний телефон, який показує в грошах, скільки ти спалив світла і газу. А ще він показує графічно, скільки в даний момент ти використовуєш світла або газу. Горить газ – на приладі світяться блакитні стовпчики, електрика – зелені, а коли споживання газу і світла зашкалює, загоряються червоні стовпчики. Як сигнал: мовляв, йди і повимикай світло.

За словами українки, багато англійців не опалюють весь будинок, а включають обігрівач в тій кімнаті, де знаходяться. Опалення вмикають ненадовго вранці і ввечері, перед сном.

"Є ще так званий "council tax", куди входить плата за вивезення сміття, прибирання вулиці і купа різних послуг, які надає місцева мерія. Розмір цього такса залежить від району, в якому ти живеш, і від кількості членів сім'ї. Ми платимо 110 фунтів в місяць. На півдні тариф дорожче, наші знайомі, наприклад, платять 250 фунтів за "міський тариф". Але у них і рівень життя вищий".

Зі споживачами комунальних послуг у приватному секторі і в багатоквартирних будинках укладуть нові договори теплопостачання, постачання гарячої води, централізованого водопостачання.

Нововведення стосується тих, хто не обрав модель організації договірних відносин

Зараз ви читаєте новину «"Прийнято вдягнути теплий светр і випити гарячого чаю" - українка розповіла, скільки платить за комунальні у Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути