пʼятниця, 08 лютого 2013 15:29

Прихильники Саакашвілі обіцяють підірвати пам'ятник Сталіна, якщо він з'явиться у Горі

Прихильники Саакашвілі обіцяють підірвати пам'ятник Сталіна, якщо він з'явиться у Горі
Фото: newsgeorgia.ru

Протягом серії актів вандалізму щодо пам'ятників Йосипа Сталіна на території Грузії, два з яких нещодавно пошкодили і облили рожевою фарбою, невдоволені організували інтернет-акцію "Я пофарбував пам'ятник Сталіну", пише "Новости-Грузия".

У числі інших із скандальною заявою виступила активістка колишньої правлячої партії "Єдиний національний рух" Тея Тутберидзе.

Умовою участі в акції, яку проводять користувачі Facebook, являється публікація відеоролика, в якому людина бере на себе відповідальність за те, що саме вона облила рожевою фарбою і скинула з п'єдесталу бюст Сталіна у селі Акура регіону Кахеті в Східній Грузії 7 лютого. Автором одного з таких записів стала Тутберидзе, повідомляє "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії залили рожевою фарбою кілька пам'ятників Сталіну

"Я звертаюся до уряду Грузії і міністра внутрішніх справ - це я облила фарбою пам'ятники Сталіну. Я зробила це і у 2009 році в Горі, - заявила активістка. - Я продовжуватиму це робити, а якщо ви повернете пам'ятник Сталіну в Горі, то я його обов'язково підірву".

Враховуючи те, що подібних заяв прозвучало вже декілька, наскільки правдивий зміст ролика - неясно. Тим паче, що серед них були відверто неправдиві, жартівливі визнання. Так в число інших потрапив фотомонтаж знімка актора Роберта де Ніро з написом, що це він забарвив пам'ятник Сталіну.

У місті Горі в Східній Грузії, в якому народився Сталін, пам'ятник планують встановити цього року. Він був демонтований за наказом президента країни Михайла Саакашвілі кілька років тому, проте після того, як у жовтні 2012 року до влади прийшла партія прем'єр-міністра Бідзіни Іванішвілі "Грузинська мрія", почався збір підписів за повернення пам'ятника.

 

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Саакашвілі обіцяють підірвати пам'ятник Сталіна, якщо він з'явиться у Горі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути