четвер, 07 лютого 2013 15:59

У Грузії залили рожевою фарбою кілька пам'ятників Сталіну

Невідомі облили рожевою фарбою і скинули з п'єдесталу погруддя Йосипа Сталіна в селі Акура регіону Кахеті в Східній Грузії. Прийшовши вранці до меморіалу Другої світової війни, селяни виявили бюст вождя на землі, передає NEWSru.com.

Пам'ятник було пошкоджено в ніч проти четверга, 7 лютого. На думку місцевих жителів, ніхто з мешканців села не став би псувати пам'ятник. Селяни звинувачують у варварстві колишню правлячу партію "Єдиний національний рух" під керівництвом Михайла Саакашвілі і його прихильників.

"Це він ворог Сталіна номер один, і тепер його люди займаються знищенням пам'ятників Сталіна, якого він змушував нас забути, але це йому не вдасться", - заявив один з обурених мешканців.

Адміністрація села звернулася в поліцію, правоохоронці почали розслідування події з метою знайти хуліганів.

Погруддя Сталіна в селі Акура було таємно демонтовано за розпорядженням влади в 2010 році і протягом двох років зберігалося у одного з місцевих жителів. Селяни отримали від місцевої влади дозвіл на відновлення бюста після парламентських виборів 1 жовтня 2012 року, на яких перемогла коаліція нинішнього прем'єр-міністра Бідзіна Іванішвілі "Грузинська мрія".

Пам'ятник наново відкрили 21 грудня 2012 року, в день народження Йосипа Сталіна.

Тоді ж, 21 грудня, пам'ятник Сталіну був відновлений в іншому селі - Земо Алвані (Ахметський район, регіон Кахеті, Східна Грузія), і три тижні тому невідомі також пошкодили його й облили рожевою фарбою.

У нинішньому році влада планує відновити пам'ятник Сталіну і в центрі його рідного міста - Горі (регіон Шида Картлі, Східна Грузія), в місцевому бюджеті кошти на це вже передбачені.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії залили рожевою фарбою кілька пам'ятників Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути