пʼятниця, 19 жовтня 2007 14:55

Причиною аварії у Дніпропетровську міг бути незаконний вріз у газову систему

Причиною аварії в Дніпропетровську може бути несанкціоноване втручання в газову систему, зокрема й вріз. Про це сказав на прес-конференції професор Національної Харківської академії міського господарства Володимир Сідан.

За його словами, не можна виключати можливості самовільного втручання в роботу системи газопостачання.

Генеральний директор "Газекс-менеджмент" Андрій Пестов (Росія) (ця компанія контролює АТ "Дніпрогаз") зазначає, що газове устаткування, що там експлуатується, відповідає всім передбаченим нормам і має три системи захисту.

За його словами, якщо причини не будуть точно визначені, то ця аварія може повторитися. Він також підкреслив, що Державна комісія досі не зробила навіть попередніх висновків про причини і винуватців аварії.

Пестов зазначає, що розслідування має проводитися відкрито, і можливі причини аварії "треба розглядати публічно". Він повідомив, що від компанії працює власна комісія, але, за його словами, її представників не допускають до газорозподільних пунктів.

Пестов назвав шкідливими заяви Юлії Тимошенко про можливість націоналізації облгазів. За його словами, такі міркування "це великий удар для всього інвестиційного співтовариства". Він також назвав дивними заяви міністра палива та енергетики Юрія Бойко про неукладені договори про користування мережами.

Вибух побутового газу в 10-поверховому будинку N127 по вулиці Мандриківській у Дніпропетровську стався 13 жовтня, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Причиною аварії у Дніпропетровську міг бути незаконний вріз у газову систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути