субота, 21 березня 2009 16:21

Президентом Мадагаскару офіційно став колишній ді-джей

Президентом Мадагаскару офіційно став колишній ді-джей

На Мадагаскарі пройшла церемонія інаугурації президента Андре Ражуеліни, який отримав владу в результаті військового перевороту.

34-літній колишній ді-джей прийняв присягу на очах у тисяч співвітчизників у столиці острівної африканської держави Антанаріву.

Слід зазначити, що посли низки країн відмовилися відвідати церемонію інаугурації Ражуеліни. Серед них - представники США, Франції, Німеччини та ЄС.

США назвали зміну влади на Мадагаскарі військовим переворотом і припинили негуманітарну допомогу країні.

Членство Мадагаскару в Африканському союзі припинено.

Норвегія істотно скоротила обсяги допомоги Мадагаскару, де 70% витрат уряду здійснюються з використанням засобів з-за кордону.

Помічники нового президента Мадагаскару заявили, що для них не важлива реакція міжнародного співтовариства на внутрішні політичні події в країні.

Нагадаємо, цей красномовний опозиційний політик прийшов до влади в результаті державного перевороту. Після захоплення резиденції вже колишнього президента Мадагаскару Марка Равалуманани влада опинилася в руках військових, які відразу передали її Ражуеліні.

Новий глава держави заявляє, що передача влади була оформлена "юридично бездоганно" і обіцяє незабаром сформувати новий уряд.

Хоча його інаугурація повинна пройти 21 березня, він уже встиг прийняти низку важливих рішень, приміром, - призупинити роботу парламенту.

Зазначимо, в 2007 році Ражуеліна виграв вибори на посаду мера Антанаріву, а до того працював ді-джеєм.

Як відомо, політична криза на Мадагаскарі перейшла в активну фазу в січні, коли прихильники Ражуеліни провели на центральній площі Антананаріву мітинг. Тоді влада наказала відкрила вогонь по демонстрантах. У результаті зіткнень загинули понад 135 чоловік.

За матеріалом BBC

Зараз ви читаєте новину «Президентом Мадагаскару офіційно став колишній ді-джей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути