Ексклюзиви
вівторок, 17 березня 2009 15:46

Президент Мадагаскару оголосив про свою відставку

Президент Мадагаскару оголосив про свою відставку
Президент Мадагаскару Марк Равалуманана пішов у відставку. Він підписав документ, за яким вся влада в країні передається групі високопоставлених офіцерів національних збройних сил.

За словами помічників колишнього президента, він зник в невідомому напрямі. Раніше повідомлялося, що Равалуманана знаходиться в своїй заміській резиденції в декількох кілометрах від столиці, а президентський палац зайняв лідер опозиції Андрі Ражуєліна, який проголосив себе главою держави.

Равалуманана вже виступив з офіційною заявою про свою відставку.

Один з помічників президента Андрі Ралідзауна уточнив, що, за його даними, військових, яким передана влада, очолює адмірал флоту Іполит Рамарусон. За словами помічника, президент усвідомив, що для країни буде краще, якщо він покине свій пост. Ралідзауна підтвердив, що Равалуманана покинув свою заміську резиденцію. Його місцеперебування не розкривається.

Політична обстановка на Мадагаскарі загострилася в кінці січня 2009 року. У лютому Ражуєліна був звільнений з поста столичного мера. Він звинуватив президента в корупції і спробі встановити в країні диктатуру.

Традиційно нейтральна армія Мадагаскару спочатку відмовилася підтримати опозицію. Разом з тим армійське командування заявило, що не дозволить президентові втягувати країну в збройне протистояння.

Частина армії все ж таки підтримала опозицію. Ці підрозділи увійшли минулої п"ятниці увійшли до столиці за підтримки бронетехніки. В понеділок, 16 березня, вірні війська Ражуєліни захопили президентський палац. Услід за цим армійське керівництво заявило про підтримку опозиції і зажадало від Равалуманани піти у відставку.

По матеріалах: ВВС News, Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Президент Мадагаскару оголосив про свою відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути