Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 16:48

Уряд Мадагаскару звільнив самопроголошеного лідера країни

Уряд Мадагаскару звільнив самопроголошеного лідера країни
Уряд Мадагаскару звільнив мера столиці Антананаріву без пояснення причин, повідомила поліція країни. Відповідну ухвалу випустило мадагаскарське міністерство внутрішніх справ. В суботу, 31 січня, Андрі Ражуєліна проголосив себе новим керівником держави.

Тоді ж на мітингу мер заявив, що президент і уряд країни не впоралися зі своєю роботою, тому найближчим часом повинна початися процедура законного відчуження діючого керівництва держави. Він оголосив про намір направити відповідні документи до парламенту Мадагаскару. Також в суботу, 7 лютого, він обіцяв представити новий, тимчасовий уряд країни.

Звільнення відбулося без пояснення причин

Андрі Раджоєліна на посту мера використовував телерадіокомпанії, що належать йому, для закликів до відставки президента країни Марка Раволаманана і підтримки своєї кандидатури. Після того, як минулого тижня президент тимчасово заборонив мовлення телеканалу, що належить мерові, в столиці почалися масові виступи та безлади, в результаті яких загинули декілька десятків людей.

Мер звинувачує главу держави в диктатурі, неефективному управлінні країною та розтраті бюджетних коштів. Той, у свою чергу, вважає свого політичного супротивника винним в підбурюванні до безладів, під час яких вже постраждали не менше 70 осіб.

Офіційні причини відставки Ражуєліни не називаються, проте представник поліції заявив агентству AP, що мера Антананаріву звинувачують в тому, що він не зумів забезпечити вивіз сміття з вулиць міста.

За матеріалами Газета.Ru, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Уряд Мадагаскару звільнив самопроголошеного лідера країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути