Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2007 16:29

Президента Косово не пустять в Радбез ООН

Рада Безпеки ООН обмежить участь президента Косово Фатміра Сейдіу в офіційному обговоренні косовської проблеми, повідомляє РІА "Новини" з посиланням на заяву постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна.

Сейдіу зможе брати участь тільки в неофіційних консультаціях з цього питання і не отримає права голосу, яке має прем"єр-міністр Сербії Воїслав Коштуніца.

Чуркін пояснив, що це рішення ухвалили з урахуванням політичного аспекту, який має будь-який формат засідань Ради Безпеки. На думку російського дипломата, узгоджене визначення порядку обговорення косовської проблеми "дозволить акумулювати всі точки зору".

Комісар ООН в Косово Марті Ахтісаарі в січні 2007 року представив власний план вирішення косовського питання, після того як переговори між представниками косовських албанців, що вимагають незалежності Косова, з владою Сербії, що наполягає на збереженні краю у складі Сербії, зайшли в безвихідь. Пізніше сербський парламент відкинув план Ахтісаарі як не здатний допомогти вирішенню косовської проблеми. У зв"язку з цим глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що якщо Ахтісаарі не спроможний розробити план, який влаштував би всі зацікавлені сторони, то цю роботу повинен узяти на себе хтось інший.

За останніми повідомленнями, ще до початку закритих консультацій Воїслав Коштуніца заявив, що план Ахтісаарі неприйнятний, оскільки висловлює тільки думку албанської більшості. Фатмір Сейдіу, навпаки, виразив повну підтримку пропозицій Ахтісаарі, які, за його словами, мають збалансований і компромісний характер, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Президента Косово не пустять в Радбез ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути