пʼятниця, 30 травня 2008 20:50

Ющенко задоволений проведенням тестування випускників

Ющенко задоволений проведенням тестування випускників

Президент України Віктор Ющенко вважає виправданим введення зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл, повідомили в прес-службі Глави держави.

"Переконаний, мета тестування - об"єктивна й справедлива перевірка підготовки випускника - у цілому досягнута. Таємниця тестових завдань збережена, всім гарантовані рівні умови", - відзначив Президент.

У прес-службі відзначають, що до Секретаріату щодня надходять анкети, за допомогою яких випускники шкіл мали можливість самостійно оцінити якість організації зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл.

На сьогодні надійшло понад 20 тис. анкет. Найбільше листів з Донецької, Кіровоградської, Луганської, Сумської та Львівської областей.

Серед всіх опитаних випускників лише 7% дали негативну оцінку організації незалежного тестування. На думку Президента, це чесна й відверта відповідь всім скептикам.

Відповідно до результатів анкетування, серед найбільших труднощів, які виникали під час складання тестів, 40% випускників шкіл назвали відсутність досвіду проходження тестувань, 35% - невідповідність тестів шкільній програмі, 20% - складну процедуру заповнення тестів. Разом з тим 15% дітей зізналися, що для успішного проходження тестування їм не вистачило знань.

Чверть випускників переконані, що тестування буде сприяти подоланню корупції при вступі до вищих навчальних закладів. У той же час половина поки ще сумніваються в цьому. Більше третини випускників, які позитивно оцінили організацію тестування, вважають, що воно дозволить справедливо оцінити знання.

"Вірю, що нинішні випускники розпочнуть нову сторінку історії нашої держави - чесної, непідкупної, гордої та шанованої у світі. Адже їм творити майбутнє", - підсумував Глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко задоволений проведенням тестування випускників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути