Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2007 12:24

Президент Сирії визнав факт ізраїльського авіанальоту

 Метою ізраїльських ВПС, що обстріляли 6 вересня якусь ціль на півночі сирійської території, була "невикористовувана військова будівля", заявив президент Сирії Башар Асад у інтерв"ю британській телерадіокорпораціїВПС. Це перше озвучене визнання президента Сирії щодо факту авіанальоту Ізраїлю.

Асад відзначив, що Дамаск залишив за собою право вжити заходи у відповідь. При цьому Асад наголосив, що його країна не збирається нападати на Ізраїль, оскільки він боїться зашкодити ймовірним мирним переговорам з єврейською державою.

Асад повідомив також, що Сирія погодиться прийняти запрошення відвідати близькосхідну мирну конференцію, яка пройде у листопаді поточного року у США, лише в тому разі, якщо у ході цього форуму буде порушене питання про "захоплених" Ізраїлем під час війни 1967 року Голанських висотах.

За словами президента Сирії, авіаналіт на сирійську територію є демонстрацією "примітивної антипатії ізраїльтян до світу".

Важливо відзначити, що йдеться про перше підтвердження з вуст лідера Сирії про те, що ізраїльські військові літаки не просто порушили повітряний простір Сирії, а й уразили якусь ціль.

"Вживання заходів у відповідь не означає ракетний обстріл або бомбардування, – пояснив Асад. – У нас є й інші засоби. У будь-якому разі, ми маємо право вжити заходи у відповідь . При цьому якщо ми вирішимо зробити у відповідь військовий крок, мова йтиме про те, що ми діємо відповідно до дій Ізраїлю, чого б нам не хотілося. І це не означає, що ми позбавляємо себе можливості на досягнення миру у найближчому майбутньому".

При цьому президент Сирії в черговий раз наголосив, що його країна не має наміру нападати на Ізраїль. "Це можливо, але ми не говоримо, що маємо намір використовувати цю можливість зараз. Ми говоримо, що маємо в своєму розпорядженні різні засоби", – відзначив він.

Нагадаємо, у листопаді Близькосхідний "квартет" планує провести мирну конференцію з Близького Сходу за участю Сирії. Держсекретар США Кондоліза Райс заявила раніше, що для участі в конференції будуть запрошені провідні арабські країни, включаючи Сирію, яка технічно досі знаходиться у стані війни з Ізраїлем, повідомляє  NEWSru Israel.

Зараз ви читаєте новину «Президент Сирії визнав факт ізраїльського авіанальоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути