Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2011 15:41

Правозахисник порадив даішникам прислухатись до Януковича

Правозахисник порадив даішникам прислухатись до Януковича

Правозахисник, голова громадської ради при МВС Едуард Багіров вважає, що зауваження Президента Віктора Януковича щодо вартості послуг ДАІ дисциплінує даішників.

"Вважаю, що зауваження, зроблене Президентом, триматиме їх у бадьорому тонусі", - сказав експерт.

За його словами, у ДАІ тепер будуть чітко розуміти, що їх контролює не тільки вище керівництво МВС, але і сам Президент. "А з контролем Президента я б не радив нікому жартувати", - додав Багіров.

Він зазначив, що зауваження, яке зробив Президент даішникам, необхідно прийняти, відпрацювати і зробити так, щоб у майбутньому воно не повторювалося. "В іншому разі можуть бути серйозні кадрові зміни", - сказав правозахисник.

"Президент не тільки Гарант Конституції, але і людина, яка обіймає найвищий пост в Україні. Він повинен контролювати всі процеси у державі, включаючи Департамент ДАІ", - підсумував Багіров.

Як повідомлялося, напередодні на засіданні Керівної ради Комітету з економічних реформ Президент Віктор Янукович зажадав переглянути перелік та вартість послуг, які надаються державними структурами. Янукович, зокрема, зазначив, що "сьогодні питання дерегуляції практично дорівнює боротьбі з корупцією. Зволікання з виконанням цих завдань неприпустиме".

За його словами, наслідком такого зволікання є "таке ганебне явище, як неупорядкованість адміністративних послуг". "У мене складається враження, що їх уже надає хто завгодно за ціною, яку взяли зі стелі. За що вас будуть дякувати люди, якщо ви їх змушуєте платити за те, що їм не потрібно", - зазначив Президент.

Найбільшу кількість посередників, за словами Януковича, зосереджено навколо Міністерства внутрішніх справ України, Державного агентства земельних ресурсів та Міністерства юстиції України.

Глава держави назвав неприпустимою ситуацію, коли вартість окремих послуг ДАІ протягом кількох хвилин досягає половини місячної заробітної плати лікаря або вчителя.

Детальний звіт про виконання цього завдання Глава держави очікує отримати від міністра внутрішніх справ і першого віце-прем'єр-міністра через місяць, підкресливши, що "це має бути звіт про закінчену роботу і конкретні результати, а не про вжиті заходи".

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник порадив даішникам прислухатись до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути