Ексклюзиви
пʼятниця, 25 лютого 2011 11:20

Замість штрафу даішники змушують водіїв купувати книжки

Замість штрафу даішники змушують водіїв купувати книжки

Керівник правозахисної організації "Дорожній контроль", активісти якої оприлюднили низку скандальних відео про службу співробітників ДАІ, Ростислав Шапошников повідомив, що зараз увагу його правозахисної організації привернули "схеми незаконного заняття бізнесом в Департаменті ДАІ".

"Зараз на нашому сайті публікується інформація про те, як Державтоінспекція, Департамент займаються бізнесом: публікує книжки і поширює насильницьким чином, щоб їх купували і водії, й інспектори на місцях. Таким чином, вони заробляють гроші", - повідомив Шапошников під час передачі Вечір з Миколою Княжицьким в ефірі ТВі.

"Якщо виникає якась зачіпка, то буває навіть, що (інспектори) пропонують не виписувати штраф, щоб купили книжку, оскільки їм ці гроші потрібно потім перераховувати на Київ. Це було і при Коломійцю, і при сьогоднішньому керівнику Департаменту ДАІ", - додав він.

Водночас, Шапошников розповів, що поки його організація проходить юридичну реєстрацію, Дорожній контроль працює у формі громадського проекту. Він наголосив, що Дорожній контроль є організацією волонтерів і працює на безоплатній основі. "Ми робимо все це безкоштовно. Кожна наша людина працює, а у вільний від роботи час займається дорожнім контролем. Це чиста громадянська діяльність, не пов'язана з фінансами і прибутком", - зазначив Шапошников в ефірі ТВі.

Крім того, він спростував думку про те, що його організація бореться з конкретним чиновником у МВС, щоб добитися його зсуву з посади. "Обговорювалася навіть думка, що я хочу стати міністром МВС і тому я почав працювати ... Насправді це не так. Коли я створював Дорожній контроль, таких ідей не виникало. Немає цілей політичних, це абсолютно громадянська діяльність", - запевнив він.

Нагадаємо, на початку тижня ЗМІ повідомили, що Управління Державтоінспекції в Полтавській області розробило Довідник для інспекторів дорожньо-патрульної служби, який містить поради, як слід поводитися інспектору при виникненні конфлікту з водієм.

Зараз ви читаєте новину «Замість штрафу даішники змушують водіїв купувати книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути