вівторок, 16 грудня 2008 20:33

Правоохоронці викрили рекордний хабар – $42 мільйони

Генпрокуратура та МВС України побили рекордний факт хабарництва – 42 мільйони доларів США. Така сума корупційної земельної оборудки на Київщині, яку викрили правоохоронці.

Напередодні оперативники затримали голову Броварської райдержадміністрації Київської області, начальника управління земельних ресурсів цього ж району, його заступника та ще двох посібників. За надання ділянок під забудову котеджного містечка в двох районах Київщини зловмисники зажадали за одну площу - 38 мільйонів доларів, за іншу - 4 мільйони. Вчора їх спіймали на гарячому – під час передачі 11 мільйонів гривень.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що в Київській області діє стійке злочинне угруповання, яке займається незаконними земельними аферами. Вже затримано керівників комітету земельних ресурсів Київської області, які на думку правоохоронців причетні до махінацій в Броварах. МВС повідомляє, що за цей рік на Київщині виявлено 41 злочин в земельній сфері на понад 600 гектарів землі.

Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ України: "Це свідчить про термінову необхідність радикальної зміни законодавства, яке дозволяє роками безкарно грабувати країну на такі колосальні суми. Якщо лише по одній кримінальній справі мова йде про 2 мільярди гривень збитків, то уявіть собі, що відбувається в Києві, Київській області і в цілому по Україні", повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці викрили рекордний хабар – $42 мільйони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути