четвер, 05 серпня 2021 09:59

Пожежі в Туреччині: українських туристів морем евакуюють із готелів
5

У Туреччині українців, які відпочивали в провінції Мугла, морем евакуювали з готелю.

Туристи в районі Мармаріса опинилися в безпосередній близькості до зони лісової пожежі, заявив консул України в Анталії Емір Рустамов, передає "Укрінформ".

"Українське консульство постійно відстежує ситуацію та оперативно реагує на запити громадян, які опинилися в складній ситуації. Турецька сторона також оперативно допомагає. У випадках, коли евакуація наземним транспортом неможлива, її здійснюють морем. Закликаю всіх українців, які збираються на відпочинок в Туреччину, зважувати ризики та утриматися від поїздок у ті райони, де вирує вогонь", - сказав він.

Консульство в Анталії 2 серпня отримало звернення від громадян України, які перебували на відпочинку в готелі Voxx Marmaris Beach Resort, про наближення лісової пожежі. Протягом кількох годин евакуйованих морем українців переселили до готелю Fun&Sun Smart Voxx, віддаленого від зони пожежі.

Фото: Reuters

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спустошені будинки й згорілі авто: показали наслідки пожеж у Греції

Минулого тижня почалися займання в лісах Туреччини. 28 липня лісові пожежі поширилися в південно-західних регіонах країни, зокрема в провінціях Анталья, Адана, Мерсін і Мугла, які є популярними туристичними напрямками. Нові осередки займань виникли й поблизу Бодрума. Українські туристи скаржаться, що не мають вибору. За відмови летіти тури згорять, а гроші за них не повернуть. Жоден турецький готель не відмовився приймати туристів. Туроператори працюють.

Україна направила для ліквідації вогню два екіпажі пожежних літаків Ан - 32П із 14 рятувальниками. Залучили тисячі фахівців, яким доводиться працювати на спеці майже +40°C. 107 лісових пожеж загасили. Водночас досі не взяли під контроль п'ять осередків у курортних провінціях Анталья і Мугла.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі в Туреччині: українських туристів морем евакуюють із готелів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути