четвер, 15 травня 2008 08:25

Пожежники боролися з сильною пожежею в центрі Києва

Пожежники боролися з сильною пожежею в центрі Києва
Майже 100 пожежників більше двох годин гасили пожежу у відселеному будинку в центрі столиці, повідомляє прес-служба МНС України.

За даними прес-служби, вчора,14 травня, близько 18.00 в самому центрі міста на вул. Лютеранській, 32,а (недалеко від Секретаріату Президента України) спалахнув відселений будинок.

У чергову частину повідомлення про спалах поступило в 18.01. Вже в 18.04 на місце пожежі прибули перші рятувальники. Вогнем були охоплені два останні поверхи шестиповерхової відселеної будівлі.

Стало відомо, що виникла реальна загроза розповсюдження полум"я на дах і сусідні, прибудовані упритул житлові будинки. Враховуючи складну ситуацію, пожежі був привласнений підвищений ранг "Пожар N2" і до місця вогнища направлені додаткові сили і засоби МНС столиці.

Повідомляється, що пожежа виявилася надскладною. Найголовнішим завданням для рятувальників стало недопущення розповсюдження вогню на два житлових удома.

Гасіння пожежі ускладнювалося малим тиском в міській водопровідній мережі, який складав лише 2 атмосфери, при необхідних чотирьох. Тим часом, пожежа розповсюдилася на дах і в цілому охопила близько 2000 квадратних метрів. Тому гасили вогонь одразу в декількох напрямах, беручи його у водяне кільце. Тут також існували проблеми.

Спецтехніка, яка була така необхідна і виходила майже зі всіх районів міста, не встигала, адже пожежа відбулася в час пік, коли на вулицях Києва утворилися численні пробки. Вісім автомобілів пожежної і рятувальної техніки, які слідували на допомогу, опинилися в автомобільних заторах.

Таким чином, тільки в 19.17 вдалося зупинити подальше розповсюдження вогню і локалізувати пожежу. На щастя, полум"я не досягло житлових будинків, пожежники фактично врятували їх. Повністю пожежа була ліквідована в 19.47. У гасінні брали участь близько 100 чоловік особового складу Головного управління МНС України в місті Києві з 10 пожежно-рятувальних частин із залученням 18 автомобілів пожежної і спеціальної техніки.

Пожежею були пошкоджені п"ятий і шостий поверхи будинку, а також дах.

Із слів місцевих жителів, в цьому будинку не один раз помічали осіб без певного місця проживання, і будинок горів не один раз саме з вини бомжів. У квітні 2006 року під час пожежі загинув її винуватець - чоловік без певного місцепроживання, а востаннє гасили там вогонь в лютому 2007 року. За попередніми висновками фахівців, причиною цієї пожежі також стало необережне поводження з вогнем невідомих осіб.

Нагадаємо, що 10 травня на Полтавщині у приватному житловому будинку виникла пожежа, в результаті якої загинули 2 дітей (2004 і 2007 р.н.).

Пожежа трапилася о 15.15 в одноповерховому приватному житловому будинку унаслідок дитячих пустощів із вогнем, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Пожежники боролися з сильною пожежею в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути