субота, 10 квітня 2010 15:41

Посол Польщі в Росії не летів разом з Качинським

Посол Польщі в Росії не летів разом з Качинським

Представники посольства Польщі в Москві спростували інформацію про загибель польського посла Єжи Бара в катастрофі під Смоленськом. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на прес-службу диппредставництва республіки. Відзначається, що в момент аварії літака Ту-154 Єжи Бар знаходився в аеропорту Смоленська у числі зустрічаючих. "Повідомлення про його загибель не відповідають дійсності", - підкреслили в посольстві.

Раніше повідомлялося, що Єжи Бар знаходився на борту літака у складі офіційної делегації, яка прямувала до Смоленська для участі в траурних заходах у Катині. Зокрема, ім"я посла було зазначено в неофіційних списках загиблих, опублікованих польськими ЗМІ.

За останніми даними, в результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту. Спочатку повідомлялося про 132 жертви. Вже відомо про загибель президента Польщі Леха Качинського і його дружини Марії Качинської. Обов"язки глави держави передані спікеру сейму республіки Броніславу Коморовському.

В результаті катастрофи також загинули високопоставлені чиновники, у тому числі глава Генштабу Польщі Франтішек Гонгора, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровський, єпископ Тадеуш Плоски, голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек й інші політики.

Літак Ту-154 розбився вранці 10 квітня 2010 при заході на посадку на аеродром "Північний" під Смоленськом. Розслідуванням катастрофи займається Слідчий комітет при прокуратурі РФ. За фактом аварії літака порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 КК РФ ("порушення правил безпеки руху повітряного транспорту").

Раніше повідомлялося, що авіакатастрофа Ту-154 сталася через погану видимість. Польська сторона вже заявила про те, що проведе власне розслідування причин події. Раніше прем"єр-міністр РФ Володимир Путін у телефонній розмові з главою уряду Польщі Дональдом Туском заявив, що Росія "готова надати наявну інформацію для проведення польськими фахівцями розслідування катастрофи".

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Посол Польщі в Росії не летів разом з Качинським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути