субота, 17 вересня 2011 12:14

Після погроз вбити сина одесит зізнався у співпраці з армією Каддафі

Після погроз вбити сина одесит зізнався у співпраці з армією Каддафі

Одесит Олександр Шадров, який затриманий лівійськими повстанцями, написав зізнання в тому, що працював на боці армії лідера Джамахірії. Про це виданню "Сегодня" повідомила дочка затриманого Дарина.

"Тато подзвонив і сказав, що зізнання він написав під тиском лівійців. Йому погрожували розстрілом Максима та Олі (син і невістка Олександра, - ред.), А також пригрозили, що навіть мене вони можуть позбавити життя (Дарина зараз знаходиться в Одесі, - ред.), мовляв, у них руки довгі, і в Україні є "свої" люди. Ще тато сказав, що визнання у нього видавили на допиті, згадавши, що туди привозили якогось співробітника їхньої компанії, українця, в наручниках. І погрожували його розстріляти, якщо батько не зізнається в участі в бойових діях на стороні Муаммара Каддафі. Тато додав, що він не винен у тому, що йому приписують", - розповіла Дар'я, додавши при цьому, що розмова з батьком тривав всього пару хвилин - більше йому говорити не дали.

За словами Дарини, її батько - громадянин Росії. А в його обов'язки в Лівії входили технічні консультації для російської нафтової компанії і підбір кадрів. В українському МЗС про історію Шадрова поки не знають.

"Інформації про будь-яке визнання Шадрова у нас немає", - заявив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каддафі ховає в Україні свої мільярди

В українському посольстві в Лівії також не знали про те, що Шадрова змусили підписати визнання.

"Спасибі, що повідомили. Ми негайно почнемо з'ясовувати, що ж там сталося", - сказали виданню.

Джерела видання в Лівії розповіли, що Шадров набирав працівників через московське рекрутингове агентство для роботи в нафтовій компанії. Джерело, який добре знає Шадрова, розповіло нам про те, що Олександр ніколи не мав відношення до військових. Він весь час працював у нафтовій компанії.

"Таке зізнання він міг підписати тільки під тортурами, але доказів цьому немає", - говорить він.

Але джерело підтверджує, що в числі 21 наших полонених є люди, які дійсно займалися ремонтом системи протиповітряної оборони (ППО) і обслуговували радари (але в бойових дії безпосередньо не брали участь). Вони жили в Лівії вже шість років.

Виданню також стало відомо, що нашим трьом громадянам, яких тримають у будинку неподалік від аеропорту "Мітіга", знадобилася медична допомога після знущань з боку лівійців.

"Їм руки скручували дротом і так тримали досить довго. Коли я їх оглядав, вони скаржилися, що їх сильно били", - сказав медик одного з госпіталів Тріполі.

Раніше повідомлялося, російські дипломати домоглися звільнення з лівійського полону чотирьох заробітчан-нафтовиків: двох громадян України і двох — Росії. Їх захопили повстанці. Ще 20 українців залишаються під арештом на базі однієї з повстанських бригад, у колишньому Інституті нафти та газу. Їх звинувачують у тому, що нібито були найманцями-снайперами диктатора 68-річного Муаммара Каддафі.

Зараз ви читаєте новину «Після погроз вбити сина одесит зізнався у співпраці з армією Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути