четвер, 15 вересня 2011 21:08

Спецтема: Війна у Лівії

Рідне місто Каддафі обстрілюють лівійські війська

Рідне місто Каддафі обстрілюють лівійські війська

Війська Національної перехідної ради Лівії увечері 15 вересня з боями увійшли до рідного міста Муаммара Каддафі - Сирт. Підрозділи НПР з міста Місурата пробилися в населений пункт із заходу і вже ведуть вуличні бої.

"Думаю, що найближчим часом Сирт буде звільнений", - сказав представник військового командування НПР Вісам Альхаміді.

У наступі на Сирт беруть участь не менше дев'ятисот одиниць техніки, а також тисячі бійців урядової армії. Про точну кількість захисників міста достовірної інформації немає, але раніше прихильники Каддафі обіцяли дати справжній бій тим, хто спробує зайти в Сирт.

НПР раніше офіційно пропонувала формуванням Каддафі скласти зброю, щоб не допустити кровопролиття в його рідному місті, але ті відмовилися. Крім Сирта під контролем загонів лоялістів знаходяться ще два великих лівійських міста - Бані-Валід і Сабха. До обох вже стягнуті війська НПР, які очікують наказу про штурм.

Як відомо, в середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації. У ході майже шести місяців бойових дій противникам режиму Каддафі вдалося встановити контроль майже над всією територією Лівії. Перелом у бойових діях настав у третій декаді серпня, коли сили опозиції за підтримки авіації НАТО зайняли лівійську столицю Тріполі.

Зараз ви читаєте новину «Рідне місто Каддафі обстрілюють лівійські війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути