середа, 16 грудня 2020 19:05

Після перегляду "Перших ластівок. Zалежні" понад 250 підлітків звернулися за допомогою
6

Новий сезон серіалу "Перші ластівки. Zалежні" обговорюють в Instagram, Facebook, Twitter. Менше ніж за добу після прем'єри серіал увійшов до списку найбільш популярних запитів Google trends.

За першу ніч серіалу, що йде на "Новому каналі" значно зросла кількість звернень на Національну гарячу лінію для дітей та молоді "Ла Страда-Україна", контакти якої вказані в титрах кожної серії. Понад 200 підлітків і молодих людей зважилися відверто розповісти про свої проблеми.

"Наша команда – це одна велика сім'я, яка завжди, в будь-якій ситуації, підтримує одне одного. У цьому сезоні ми вже були більш підготовлені психологічно. Що сказати про цю ніч? Активне звернення і на телефон, і в Instagram почали сипатися десь о 23:17. А менше їх стало приблизно о 6:10 ранку. За цю ніч Національна гаряча лінія для дітей та молоді "Ла Страда-Україна" прийняла 251 звернення від підлітків і молодих людей, які дізналися про лінію завдяки новим "Ластівкам...". Минулого року в першу ніч після виходу серіалу ми отримали трохи більше 200 звернень, і активність знизилася приблизно о 4 ранку", – зазначила координаторка Національної гарячої лінії "Ла Страда-Україна" Альона Кривуляк.

Підлітки та молоді люди були досить відкритими у своїх переживаннях, відчуттях, емоціях. Переважна більшість тих, хто звертався, були підлітками 14-17 років. Найчастіше вони говорили про нерозуміння батьків і насильство з їхнього боку, селфхарм, булінг та кібербулінг, наркотичну залежність та бажання вчинити суїцид. Близько 30% нічних звернень надійшли від молодих людей віком від 18 до 23 років. У переважній більшості вони повідомляли про випадки насильства з боку батьків; говорили про життєві цілі та страх ніколи не знайти себе в житті; про випадки сексуального насильства і зґвалтування з боку партнера; про прийняття себе, якщо ти представник або представниця ЛГБТ-спільноти; про спроби суїциду в минулому і думках про нову спробу; про залежність від онлайн-казино та наркотичної залежності.

За першу ніч серіалу в ефірі значно зросла кількість звернень на Національну гарячу лінію для дітей та молоді
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
За першу ніч серіалу в ефірі значно зросла кількість звернень на Національну гарячу лінію для дітей та молоді
За першу ніч серіалу в ефірі значно зросла кількість звернень на Національну гарячу лінію для дітей та молоді
За першу ніч серіалу в ефірі значно зросла кількість звернень на Національну гарячу лінію для дітей та молоді
За першу ніч серіалу в ефірі значно зросла кількість звернень на Національну гарячу лінію для дітей та молоді

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я вдарив його". Каскадеру дісталося від актора Самчика

"Насправді ця ніч була сповнена болю, горя і сліз. Я працюю на гарячій лінії з підлітками ще з 2013 року. І щоразу здається, що вже нічого не зможе мене здивувати або вибити з колії, адже вже чула все, що лише можна було чути. Та щоразу знаходиться якась дитяча історія, яка просто вражає мене до мурашок, а емоції не можуть вщухнути. Я безмежно вдячна всій команді "Нового каналу" за те, що ви робите. Результат виходить неймовірно сильним. Шкіра вкривається мурашками, коли читаєш коментарі в соціальних мережах про прем'єру "Перших ластівок. Zалежні". Адже серед відгуків про акторську гру і якість картинки серіалу чимало особистих історій і зізнань глядачів, які були або просто зараз перебувають у ситуаціях, подібних до тих, що висвітлюють "Ластівки...". Дуже хочеться вірити, що, читаючи коментарі одне одного і спостерігаючи історії героїв серіалу, люди зрозуміють, що не самотні зі своїми проблемами, що вихід є в будь-якій ситуації, і в жодному разі не можна мовчати, коли хочеться кричати від болю", - додала координаторка.

На Youtube-каналі презентували заставку серіалу "Перші ластівки. Zалежні". У героїв серіалу існують 2 сторони – темна і світла. У кожного є свої мрії, і на противагу їм – руйнівні залежності. Саме цю ідею втілили в заставці серіалу, який йде на "Новому каналі".

Зараз ви читаєте новину «Після перегляду "Перших ластівок. Zалежні" понад 250 підлітків звернулися за допомогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути