вівторок, 16 липня 2024 22:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Поширював роспропаганду та натякав на перемир'я - українського блогера внесли до бази "Миротворця"

Поширював роспропаганду та натякав на перемир'я - українського блогера внесли до бази "Миротворця"
Українського блогера Волошина внесли до бази "Миротворця". Фото: instagram.com/voloshyn_xx

Українського блогера Олександра Волошина внесли до бази "Миротворця".

В організації зазначають, що Олександр "брав участь в актах гуманітарної агресії проти України" та "поширював російську пропаганду", йдеться на сайті "Миротворець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія скористалась блогерами-мільйонниками після удару по "Охматдиту". Компетентні органи вже ними займаються - РНБО

Зокрема, згадуються одні з крайніх висловлювань блогера на сторінці в Instagram, на який підписано понад 1 млн людей. Так, Олександр після обстрілу окупантами "Охматдиту" заявив про те, що Україна "не вивозить війну" й натякав на перемир'я з ворогом фразою "грати на їхніх умовах". Також блогер зробив збір для постраждалих, а потім зізнався, що не спрямовуватиме їх "Охматдиту", а надасть конкретним родинам.

Згодом Волошин усвідомив свою помилку та публічно перепросив усіх, кого це образило. І додав, що його слова були не так сприйняті, а всі гроші зі свого збору він не привласнив, а скерував сім'ям, які того потребували. Наразі блогер готується вже звітувати про це.

Також Олександр у фотоблогу відреагував на потрапляння до "Миротворця". Блогер переконаний, що це зробить його "ворогом народу". І зазначив, що він категорично не погоджується з такими приписами у профайлі, бо вже перепросив усіх за свою некоректну поведінку.

"Мене порівняли з сепаратистом. Коли мені це скинули, я спочатку не повірив… Думав, що товариш вирішив мене розіграти, але потім зрозумів, що це правда. Я не знаю, як мені реагувати на це. Кожен день відбуваються події, які роблять мене в очах тих людей, які не бачили всієї ситуації, ворогом, і змушують мене виправдовуватись. Не знаю, що далі робити та чого очікувати, але судячи з усього, це далеко не фінал. При тому, що я вже сто разів казав, що я не маю рації й визнав свою помилку", - прокоментував Олександр.

Крім Волошина до бази "Миротворця" внесли ще двох українських блогерок: Владиславу Роговенко та Настю Умку. Вони також відзначилися скандальними заявами про закінчення війни після російського ракетного удару по лікарні "Охматдит".

За інформацією ЗМІ, сумарна аудиторія усіх трьох складає понад 2,5 млн передплатників у Instagram.

Внаслідок російського ракетного удару по Києву 8 липня загинули 33 людини, серед яких четверо дітей. Постраждали 120 людей, серед яких 10 дітей.

Росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101.

Зараз ви читаєте новину «Поширював роспропаганду та натякав на перемир'я - українського блогера внесли до бази "Миротворця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути