Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2024 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія скористалась блогерами-мільйонниками після удару по "Охматдиту". Компетентні органи вже ними займаються - РНБО

Росія скористалась блогерами-мільйонниками після удару по "Охматдиту". Компетентні органи вже ними займаються - РНБО
Після російського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" блогер Олександр Волошин заявив в Instagram про "не вивозимо цю війну" і "треба зіграти за їхніми правилами". Фото: Instagram.com/voloshyn_xx

Російська Федерація через блогерів-мільйонників в Україні поширила потрібні їй тези про "мир" після російського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня.

Про це сказав керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко в ефірі телеканалу "Ми - Україна".

"Росіяни кілька місяців тому розпочали інформаційну кампанію "Мир". Зараз вони вийшли на певне нарощування своїх операцій", - повідомив Коваленко.

"Ключова історія - це вкидання тези про буцімто таємні перемовини через таких так званих "експертів" як Швець, який сидить у США і робить вигляд, що він не співробітник Головного розвідувального управління Росії. Після цього певні блогери-мільйонники підхопили цю тезу і почали хитати конспірологічні теорії", - сказав керівник ЦПД.

Зі слів Коваленка, ключова ставка росіян - на тих українців, які "втомлені від війни".

"Певна частина суспільства, яка втомлена від війни, починає вірити, що в один момент, скоро і швидко, цю війну можна закінчити. Звісно ж, на умовах Росії", - сказав Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після удару РФ по "Охматдиту" з рота низки нардепів полилася російська пропаганда - мережі

"Серед цих "втомлених" людей є певні інфлуенсери. Є певні блогери. І вони починають накачувати, виступаючи "корисними ідіотами", розширюють меседж росіян. Цю операцію російську, яку розпочали через контрольованих агентів впливу", - сказав керівник ЦПД.

Окремі блогери підхопили ворожий наратив і поширили його, зазначив Коваленко. "Частина суспільства, яка влаштовує істерики, вона допомагає ворогу", - сказав.

На запитання телеведучого: "Ви вірите у таке несвідоме підігрування (блогерами. - Gazeta.ua)?" керівник Центру протидії дезінформації відповів: "Потрібно вивчати кожен випадок окремо. І компетентні органи вивчають кожен випадок окремо".

Після того як 8 липня росіяни завдали удару по "Охматдиту", деякі блогери почали поширювати російські тези про необхідність перемовин із РФ, пише hromadske.

Так, зокрема, блогер-мільйонник Олександр Волошин заявив, що "ми зараз не вивозимо цю війну" і що "треба зіграти за їхніми правилами".

8 липня росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101. Від російського удару загинула працівниця "Охматдит" - дитячий нефролог Світлана Лук'янчук.

10 липня стало відомо про смерть маленького хлопчика, якого госпіталізували після російського удару по "Охматдиту".

Повідомлялося, що внаслідок російського ракетного удару по Києву 8 липня загинули 33 людини, серед яких четверо дітей. Постраждали 120 людей, серед яких 10 дітей.

12 липня помер семирічний хлопчик Єгор Завадецький, який лікувався в "Охматдит" під час російського ракетного удару.

Зараз ви читаєте новину «Росія скористалась блогерами-мільйонниками після удару по "Охматдиту". Компетентні органи вже ними займаються - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути