субота, 23 червня 2018 13:40

Порошенко порівняв держслужбовців з чиновниками гетьмана Скоропадського

Порошенко порівняв держслужбовців з чиновниками гетьмана Скоропадського
В цей день відзначають найкращих представників серед державних службовців України. Фото:image.jimcdn.com

Сьогодні в Україні відзначають День державної служби. В цьому році проводять під гаслом "100-річчя української державної служби". Згадують перших українських чиновників, яких набирали для установ Української держави у 1918 році.

"Урочисто обіцяю вірно служити державі українській", - такими словами починається присяга держслужбовця, ухвалена у 1918 році. Як і 100 років тому, сучасні державні службовці України гордо несуть це почесне звання", - написав у Facebook президент Петро Порошенко.

В цей день відзначають найкращих представників серед державних службовців України. Їх щорічно обираються Національним агентством України з питань державної служби на всеукраїнському конкурсі "Кращий державний службовець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції протестують держслужбовці: поліція застосувала сльозогінний газ

За рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй 23 червня прийнято вважати Днем державної служби ООН. Це свято заснували 20 грудня 2002 року й тепер відзначають в усіх країнах, які є членами ООН.

"Не всім людям легко дається рішення вступити на держслужбу, але воно завжди виправдовує себе, - кйдеться у посланні генсека ООН. - Державна служба дає можливість брати участь у вирішенні найважливіших проблем сучасності, починаючи з проблемам клімату і закінчуючи відсутністю продовольчої безпеки людства. Цю ідею намагаються передати організатори всіх заходів, які проводяться в цей день. Основний пріоритет ООН в цьому напрямку — робота з молоддю, яка повинна усвідомити свою важливу роль у житті світової спільноти".

26 квітня 2017 року Кабінет міністрів України прийняв постанову про атестацію осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко порівняв держслужбовців з чиновниками гетьмана Скоропадського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути