Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 08:33

Попрощатися з Єльциним прийшло 12 тисяч людей

Більше 12 тисяч людей прийшли до храму Христа Спасителя в Москві попрощатися з першим президентом Росії Борисом Єльциним увечері у вівторок.

Як передають кореспонденти радіостанції "Ехо Москви", в черзі, яка розтягнулася до Великого кам"яного моста, стоять близько чотирьох тисяч чоловік. Ті, хто з якихось причин не може провести більше двох годин в очікуванні, залишають квіти на газонах і поряд з храмом.

Тим часом міліціонер біля входу в храм не пропустив без черги главу Мінздоровсоцрозвитку Михайла Зурабова, повідомляє кореспондент радіостанції. Міністр пред"явив посвідчення, проте співробітник міліції сказав, що ніяких особливих списків не немає, тому доведеться чекати зі всіма.

Прощання продовжиться всю ніч, а о 12 годині 25 квітня почнеться офіційна церемонія похоронів. Про намір пошанувати пам"ять Єльцина заявили багато колишніх і нинішніх голів держав і урядів. Перший президент Росії буде похований на Новодевічьєму кладовищі.

25 квітня оголошений вднем трауру. На території країни будуть приспущені державні прапори, а телерадіокомпанії внесуть зміни в програму передач.

У зв"язку з проведенням траурних заходів в середу з 8 до 15 годин буде обмежено рух автотранспорту в центрі Москви, нагадує агентство "Інтерфакс". ГИБДД частково закриє проїзд по вулиці Волхонка і по Саймоновському, Новодевічьєму і Лужнецькому проїздам, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Попрощатися з Єльциним прийшло 12 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути