вівторок, 22 листопада 2011 09:30

Помилка учасників помаранчевого Майдану в тому, що вони не проконтролювали владу до кінця - депутат

Помилка учасників помаранчевого Майдану в тому, що вони не проконтролювали владу до кінця - депутат

Перші тижні Помаранчевої революції можна було спостерігати чіткі кроки влади, яка реально поступилася і передала фактично Майдану керівництво державою. Був оголошений третій тур і стало зрозуміло, що це перемога Ющенка і всіх тих, хто його підтримував. Помилка людей полягала в тому, що вони не проконтролювали цю владу до кінця. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив депутат обласної ради, голова страйкового комітету ПНУ ім. В. Стефаника Василь Попович.

"Владу просто відпустили у вільне плавання. І коли Віктор Андрійович хотів підписати меморандум з Януковичем ми просто цьому не дали оцінки. Адже Янукович тоді втік у Донецьк і навіть не давав про себе чути. А Ющенко витягнув його на свій рівень і дав можливість бути рівним йому політиком. Є помилка, і ми повинні про неї говорити. Так, це було свято українського духу, української переконаності. Але подальші кроки...", - наголосив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "І тоді, і сьогодні переміг Янукович" - Кучма про "Помаранчеву революцію"

На його думку, це не була революція, оскільки революція передбачає докорінну зміну системи. А систему ми не змінили. Ющенкові люди користувалися попередньою системою. Більше того, йому нав'язали політичну реформу, яка обмежила його повноваження. Відповідно він не мав можливості повноцінно керувати, так як це робив Кучма. Отож це була електоральна, виборча, демократична революція. Тобто люди вийшли й захистили своє волевиявлення.

"Відтак свободою слова зманіпулювали, почали вивертати на зовні всі внутрішні конфлікти у помаранчевій команді. І все це призвело до того, що електорат Ющенка розчарувався першим", - додав Попович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник викинув зі шкільної програми "помаранчеву революцію" і УПА

Він вважає, що нині немає соціальної напруженості, яка б спричинила нову революцію. Проте, якщо б відбулася нова революція, то вона б уже була не танцювальною. Бо люди просто так, не побачивши реального результату, уже б не розійшлися. Але попри те, що нині гайки закручують, люди здатні тільки на те, аби провадити лише кухонну політику. Тобто обурюватися, лаяти владу... Це нагадує період перед "України без Кучми". Це кухонна невдоволеність, яка не дає результату, це тиха депресія... Чому так? Тому, що люди не довіряють нинішнім політикам. І це треба визнати. Немає політичної сили, яка б організувала і очолила боротьбу за зміну влади.

"Помаранчевий Майдан – це історична подія, яка заслуговує на місце в підручниках. Проте важливо, хто писатиме ці підручники і як інтерпретуватимуть ці події", - підсумував Попович.

Зараз ви читаєте новину «Помилка учасників помаранчевого Майдану в тому, що вони не проконтролювали владу до кінця - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути