неділя, 22 листопада 2009 16:47

Баба Параска прийшла на Майдан, щоб пригадати "помаранчеву" революцію

Баба Параска прийшла на Майдан, щоб пригадати "помаранчеву" революцію

Святкування 5-річчя "помаранчевої" революції пройшло на Майдані Незалежності в Києві в неділю.

У центрі столиці України зібралися близько 100 людей, у тому числі народна героїня Майдану - баба Параска (активний учасник "помаранчевої" революції Прасков"я Королюк).

Захід був організований "Коаліцією учасників помаранчевої революції" (КУПР).

Перший заступник глави організації "Сила нації" Павло Нусс, виступаючи на мітингу, відзначив: "Тоді у нас був лідер Ющенко Віктор Андрійович, який сьогодні, на жаль, не присутній тут. Хоча було б правильніше, якби він прийшов сюди до нас, сказав нам спасибі, пояснив, чому він не виконав свої обіцянки, чому все так сталося жахливо".

У той же час він підкреслив, що жоден з нинішніх кандидатів на пост президента не має права носити "почесне високе звання батько нації".

У свою чергу баба Параска побажала всім лідерам "помаранчевої" революції помиритися і подати один одному руки.

Про свої переваги на президентських виборах 2010 років вона сказала: "Я "свіжих" вибирати не буду. "Свіжі" лідери мені не потрібні. Вони по-новому набиватимуть кишені. А ці, які вже набили кишені, може вже зупиняться: вже, можливо, працюватимуть на народ і на Україну".

На прохання журналістів прокоментувати діяльність Віктора Ющенка на посту президента, баба Параска сказала: "Люди говорять, що нічого не зробив. Це брехня".

Героїня Майдану переконана, що "помаранчева" революція подарувала українцям свободу. "Я все одно Україну, і народ, і президента, і цих лідерів не залишу", - підкреслила вона.

У свою чергу депутат районної поради м. Києва Валерій Гуменюк відзначив: "Революція не закінчилася. Це закономірно. Неможливо було за п"ять років зробити всі перетворення, які люди чекали".

22 листопада в Україні відзначають День Свободи, згідно з указом президента України Віктора Ющенка, підписаному в 2005 року.

Як повідомляє прес-служба президента, о 18.30 Віктор Ющенко візьме участь в урочистих заходах з нагоди Дня Свободи, які пройдуть в Українському домі.

Планується, що глава держави виступить з промовою і вручить державні винагороди.

За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Баба Параска прийшла на Майдан, щоб пригадати "помаранчеву" революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути