субота, 17 вересня 2011 11:52

"І тоді, і сьогодні переміг Янукович" - Кучма про "Помаранчеву революцію"

"І тоді, і сьогодні переміг Янукович" - Кучма про "Помаранчеву революцію"

Під час "Помаранчевої революції" українці довели свою цивілізаційну приналежність до Європи. Таку думку висловив президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма в ході дискусії про революції в Північній Африці на 8-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Найперша і найважливіша відмінність української революції від арабських - повага до життя людини, незастосування сили. Незважаючи на всю складність процесів, які відбувалися тоді, всі політичні інститути і сили зробили все, щоб революція відбувалася в мирному європейському руслі. Потрібна була воля Президента, щоб правоохоронні органи і силові структури діяли в рамках закону. І треба віддати належне всім політичним лідерам - і "біло-синім", і "помаранчевим", у тому, що ми не допустили застосування сили. Ми довели, що ми - європейці", - сказав він.

Друга істотна відмінність української революції в тому, що вона проходила на тлі економічного зростання і не була пов'язана з економічними проблемами.

Нарешті, третя відмінність в тому, що, на відміну від арабських країн, проблеми багаторічної незмінності політичних лідерів в Україні перед революцією не існувало.

"Незважаючи на рішення Конституційного суду, я вважав, що два президентські терміни для мене достатньо. Люди повинні відпочити від лідерів, подивитися на інших", - упевнений Кучма.

У той же час, він вважає, що реальним переможцем виборів 2004 року був Віктор Янукович, що підтвердили вибори 2010 року.

"Давайте погодимося з тим, що людина, яка намагалася прийти до влади не цілком законним шляхом, ніколи в історії не міг перемогти на повторних виборах. Народ не дурний. І тоді, і сьогодні переміг Янукович", - підсумував Кучма.

Нагадаємо, 8-а Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє", організована "Ялтинською європейською стратегією" в партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18 вересня 2011 р. у Лівадійському палаці Ялти.

Зараз ви читаєте новину «"І тоді, і сьогодні переміг Янукович" - Кучма про "Помаранчеву революцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути