пʼятниця, 23 квітня 2010 10:45

Помер останній прокурор Нюрнберзького процесу

Помер останній прокурор Нюрнберзького процесу

У США у віці 97 років помер Уїтні Харріс - останній з обвинувачів відомого Нюрнберзького процесу.

Він помер у четвер, 22 квітня, у своєму будинку в околицях Сент-Люїса. В останні роки життя Харріс страждав на рак.

Під час Нюрнберзького процесу Харріс представляв сторону обвинувачення проти Ернста Кальтенбруннера - начальника Головного управління імперської безпеки СС і статс-секретаря імперського міністерства внутрішніх справ Німеччини (1943-1945), який був причетним до масового винищення євреїв у варшавському гетто в 1943 році.

У ході судового процесу Кальтенбрунера серед 11 інших нацистських злочинців було засуджено до смертної кари через повішення.

Харріс також розслідував дії верхівки німецької секретної служби, зокрема, він проводив допит одного з головних військових злочинців гітлерівської Німеччини рейхсміністра Рудольфа Гесса.

Останній зізнався в тому, що рейхсфюрер СС Генріх Гімлер давав йому інструкції з перетворення концентраційного табору Аушвіца (Освенцим) у табір масового знищення людей в 1941 році, в якому за роки Другої світової війни загинули мільйони людей. На Нюрнберзькому процесі Гесса було засуджено до довічного ув"язнення.

Нюрнберзький процес — міжнародний судовий процес над колишніми керівниками гітлерівської Німеччини. Проходив у місті Нюрнберг з 20 листопада 1945 по 1 жовтня 1946 р. в Міжнародному військовому трибуналі.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Помер останній прокурор Нюрнберзького процесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути