четвер, 20 серпня 2009 12:40

Акварелі Гітлера підуть з молотка у Нюрнберзі

  Автограф Гітлера на одній з акварелей. Кадр відеозапису з сайту n24.de
Автограф Гітлера на одній з акварелей. Кадр відеозапису з сайту n24.de

Аукціонний будинок Weidler в Нюрнберзі виставив на продаж три акварелі Адольфа Гітлера, написані ним ще до Першої світової війни в 1910-11 роках, повідомляє Nuernberger Nachrichten. Початкова ціна лотів складає від 3000 до 3500 євро. Торги відкриються 5 вересня.

Мова йде про пейзажі "Будинок з мостом біля річки" ("Haus mit Bruecke am Fluss"), "Зруйнований млин" ( "Zerschossene Muehle") - обидві картини 1910 року - і пейзаж "Біла церква у Варшаві" ("Weissenkirchen in der Wachau" ) 1911 року.

"Біла церква у Варшаві" була придбана аукціонним будинком у польської єврейки, предки якої проживали у Відні, займалися колекціонуванням витворів мистецтва і свого часу купили картину.

Два інших пейзажі раніше зберігалися в колекції одного з віденських музикантів. За даними Nuernberger Zeitung, на аукціон планувалося виставити ще одну картину Гітлера "Будинок з білою огорожею" ("Haus mit weissem Zaun"), проте завадили юридичні проблеми.

Повідомляється, що Нюрнберзький аукціонний будинок Weidler і раніше неодноразово виставляв на торги роботи Гітлера. У квітні 2009 року невідомому покупцеві продали дві акварелі, за які він сплатив 32 тисячі євро.

В молодості Гітлер мріяв стати художником, проте не зміг вступити до Віденської академії. У 2006 році в Бельгії на горищі одного з будинків виявили 21 акварель. Гітлер написав їх під час Першої світової війни, коли знаходився на фронті у Фландрії. Пізніше ці картини продали у Великобританії за 170 тисяч євро.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Акварелі Гітлера підуть з молотка у Нюрнберзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути