вівторок, 30 жовтня 2012 12:58

Поляки знайшли сліди вибухівки на рештках літака Леха Качинського

Слідчі з Польщі виявили сліди вибухових речовин на уламках літака президентського літака, що зазнав катастрофи під Смоленськом, повідомляє 30 жовтня польська газета "Rzeczpospolita".

За інформацією з неназваних джерел видання, польські прокурори і вибухотехніки, які оглядали уламки літака в Росії, знайшли сліди тротилу і нітрогліцерину на крилах літака і в салоні, в тому числі на 30 пасажирських кріслах. Сліди вибухових речовин, за інформацією видання, були виявлені також на місці падіння.

Нагадаємо, катастрофа Ту-154 сталася 10 квітня 2010 року під Смоленськом при заході на посадку. Загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту, - вісім членів екіпажу та 88 пасажирів, у тому числі президент Лех Качинський, його дружина і представники керівництва Польщі.

Автор: Фото: rp.pl
 

Польська делегація летіла на пам'ятні заходи в Катинь. 28 вересня глава польського уряду Дональд Туск попросив у жертв смоленської катастрофи вибачення і заявив, що бере на себе всю повноту відповідальності за дії держави й уряду до та після катастрофи.

Сьогодні також повідомлялося, одного з основних свідків у справі про катастрофу польського літака, Ремігіуша Муся, 28 жовтня ввечері виявили повішеним у його будинку під Варшавою.

Зараз ви читаєте новину «Поляки знайшли сліди вибухівки на рештках літака Леха Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути