четвер, 29 березня 2012 17:09

Дочка Качиньського вимагає міжнародного розслідування Смоленської катастрофи

Дочка Качиньського вимагає міжнародного розслідування Смоленської катастрофи
Марта Качиньська з дядьком. Фото: novinite.com

Дочка загиблого в результаті авіакатастрофи під Смоленськом екс-президента Польщі Леха Качиньського Марта вимагає проведення міжнародного розслідування, пише Der Standard. Про це Марта Качинська заявила в ході свого виступу на слуханнях у Європарламенті. За її словами, розслідування як польської, так і російської сторін скомпрометували себе.

Перед депутатами Європарламенту виступили і експерти, що вказали на невідповідності в офіційній доповіді Міждержавного авіаційного комітету та польської комісії з розслідування катастрофи і наполягали на необхідності перевірки всіх фактів.

Були приведені у приклад недавно ексгумованих тіл трьох жертв. За словами експертів, у висновку російських патологоанатомів міститься опис внутрішніх органів, видалених загиблим задовго до катастрофи, а невисокій людині були додані декілька сантиметрів зросту, передає Wall Street Journal.

Відзначили експерти і дивні, на їх погляд, деформації частин корпусу літака, які могли б вказувати на можливість вибуху на борту. Цю точку зору поділяє і Ярослав Качиньський, який також виступив із заявою.

"Якщо там були вибухи, як говорилося сьогодні, то ця катастрофа більше виглядає як замах. Якщо ця катастрофа більше схожа на замах, то це нова якість у політиці ", - сказав він.

У той же час російські і польські слідчі прийшли до висновку про те, що до авіакатастрофи привели як помилки пілотів, так і несправності літака.

Літак польського президента Качинського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Загинули всі, в тому числі президент Качинський, його дружина і частина керівництва Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Дочка Качиньського вимагає міжнародного розслідування Смоленської катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути