пʼятниця, 20 листопада 2009 14:32

Поляки виступають проти пам"ятника Сталіну

Поляки виступають проти пам"ятника Сталіну

До річниці "Дня Д" (висадки американських військ у Нормандії в червні 1944 року), урядовці США хочуть встановити пам"ятник Сталіну. Польська Gazeta Wyborcza повідомляє, що поляки, які проживають у Сполучених Штатах палко протестують проти цього.

Пам"ятник "вождю народів" збираються поставити поруч з погруддями Ф. Д. Рузвельта, Вінстона Черчілля, а також інших політиків, які не мають із "Днем Д" нічого спільного. Зокрема в меморіалі вже виставлені погруддя президентів Сполучених Штатів і Великої Британії, Гаррі Трумена та Клемента Аттлі.

Голова ради меморіалу Вільям Макінтош пояснює, що "незалежно від того, що люди думають про Сталіна, його дії мають вирішальне значення для успіху операції "День Д". Рішення було прийнято п"ять років тому, і погруддя вже готове. Залишилося лише відкрити меморіал.

Однак Дуглас Купер, голова музею в Бедфорді, штат Вірджинія, на території якого знаходитиметься пам"ятник виступає проти цього.

"Мене трохи дратує, коли хтось хоче поставити в себе пам"ятник одного з найгірших людей в історії", - сказав він.

Поляки, які проживають в США теж протестують. Відомий журналіст і президент "Фонду Костюшко" Алекс Сторожинський вважає, що "за логікою Макінтоша, Сполучені Штати мають поставити пам"ятник Саддаму Хусейну, адже в 80-х років він короткий час виступав союзником США".

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Поляки виступають проти пам"ятника Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути