пʼятниця, 09 жовтня 2009 11:51

Хіддінк вивчає біографію Сталіна

Хіддінк вивчає біографію Сталіна

Головний тренер збірної Росії Гус Хіддінк зізнався, що вивчає біографію радянського диктатора Йосипа Сталіна з метою найкраще зрозуміти країну, в якій він працює.

"Вже дочитав до середини. Мені завжди хочеться знати більше про історію і культуру країни, де працюю і живу, - цитує голландського фахівця "Спорт-Экспресс". - Чимало читав і про війну 1812 року, коли був переможений Наполеон. А особливу увагу приділяю періоду з 1917 року. Ленін, Сталін, Хрущов, Брежнєв, Андропов, Черненко. Втім, мене цікавлять не тільки вожді, але і ті, хто їх оточував, - Кіров, Берія, і долі іншодумців. Читаючи про все це, ти трохи глибше розумієш, як працювали політичні механізми в країні, як поводилися люди при такому тиску влади. Все це пізнавально і важливо...

Хіддінк також висловився проти підняття вболівальниками тематики другої світової війни під час завтрашнього відбірного матчу ЧС-2010 між збірними Росії і Німеччини.

"Мені цього не хотілося б. Не можна проводити ніяких паралелей з Другою світовою. Колись в матчах Голландії і Німеччини таке відбувалося - в 60-х, 70-х, якійсь частині 80-х. Але пізніше це зникло. Прийшло нове покоління. Звичайно, люди повинні знати історію, у тому числі і війни. Але сьогодні метафори, що пов"язують її з сучасним спортом, недоречні", - підсумував наставник російської збірної.

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Хіддінк вивчає біографію Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути