Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2024 13:12

Поляки продовжують блокувати кордон з Україною - Кубраков провів термінові переговори

Поляки продовжують блокувати кордон з Україною - Кубраков провів термінові переговори
Польські протестувальники продовжують блокувати кордон. Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration

Віцепрем'єр-міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів термінові переговори з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой.

Йшлося про неприпустимості блокування кордону, зокрема, пасажирського транспорту. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Сторони, зокрема, обговорили відео, яке шириться у соціальних мережах, де видно, як натовп польських протестувальників блокував проїзд автобусів з пасажирами.

Кубраков наголосив, що блокування кордону - "це пряма загроза безпеці країни, що обороняється".

"Подібні дії негативно впливають на наше протистояння спільному ворогу на ім'я Росія. Жінки та діти, що шукали прихистку від війни і в силу різних причин повертаються додому, не можуть ставати заручниками бізнес-інтересів", - зазначив віцепрем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські протестувальники розвернули на кордоні фуру із військовими автомобілями для ЗСУ

За його словами, такі акції та негуманне ставлення до українців на кордоні ЄС можуть бути використані російськими спецслужбами для розбурювання штучного конфлікту між країнами.

"Ми очікуємо на конкретні дії польських колег, щодо недопущення таких ситуацій та вирішення проблеми загалом", - наголосив Кубраков.

У Мінінфраструктури додають, що посольство України в Польщі цілодобово перебуває на зв'язку з польською поліцією та прикордонною службою і негайно реагує на повідомлення про спроби блокади пасажирського транспорту.

На зв'язку із польським колегою перебуває і заступник міністра Сергій Деркач, який підкреслює, що попри призупинення блокади з боку польських перевізників ситуація на кордоні стає ще критичнішою.

"З польського боку кордону заблокованими є шість пунктів пропуску. Найкритичніша ситуація на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ", де взагалі припинився рух вантажного транспорту. Там не пропускаються гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо. Це прямий вплив на нашу обороноздатність", - зазначив Деркач.

У неділю, 18 лютого, польські протестувальники намагалися блокувати залізничні колії на станції "Дорогуськ". Польська поліція завадила блокуванню, після двогодинної акції рух поїздів відбувався у штатному режимі.

Також ввечері стало відомо, що невідомі протестувальники припинили пропускати навіть цивільні автобуси.

Зараз ви читаєте новину «Поляки продовжують блокувати кордон з Україною - Кубраков провів термінові переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути