понеділок, 19 лютого 2007 17:24

Польща і Чехія погодились розмістити у себе американські системи ПРО

Прем"єр-міністри Чехії і Польщі підтвердили готовність розмістити на своїй території елементи системи протиракетної оборони США.

- Ми глибоко переконані в тому, що потрібно ухвалити принципове рішення з питання безпеки Європи, зокрема, з питання бази ПРО (США), - заявив сьогодні на прес-конференції у Варшаві прем"єр-міністр Польщі Ярослав Качинський після переговорів з главою уряду Чехії Міреком Тополанеком.

Уряд Польщі протягом двох тижнів дасть відповідь США на прохання розмістити в країні елементи американської системи протиракетної оборони, заявив у неділю міністр оборони Польщі Олександр Щигло.

Минулого тижня Щигло повідомив, що уряд Польщі не планує проводити ніякого референдуму з питання розміщення в країні американських ракет-перехоплювачів. У п"ятницю прем"єр-міністр Польщі Ярослав Качинський обговорив по телефону з Держсекретарем США Кондолізою Райс питання розміщення системи ПРО США, повідомив прес-секретар уряду Польщі Ян Дзедзічак.

США планують розмістити елементи системи на території Чехії і Польщі. Вартість будівництва європейської частини системи протиракетної оборони протягом найближчих п"яти років оцінюється у $1,6 мільярда. Надалі ця система може бути розширена за рахунок включення в неї елементів базування на морі, а також розміщення в космосі елементів стеження. США створюють систему ПРО для захисту від передбачуваного ракетного нападу з боку держав так званої "осі зла". До цих держав Вашингтон зараховує, зокрема, Іран і Північну Корею, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Польща і Чехія погодились розмістити у себе американські системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути