вівторок, 05 березня 2019 01:33

Полонених українських моряків піддають жорсткій психологічній обробці

Полонених українських моряків піддають жорсткій психологічній обробці
У російському СІЗО перебувають 24 українських моряків. Фото: DW

До полонених українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці, підселяють "спеціальних співкамерників" для надання психологічного тиску.

"З самого першого дня військовополонені були піддані жорсткій психологічній обробці. З кожним з них проводили "бесіди" з метою отримати визнання вини у скоєному злочині, або свідчення на себе або бойових товаришів. До деяких з них підселили "спеціальних" співкамерників", - повідомляє адвокат Микола Полозов у Facebook.

Також адвокат зазначив, що адвокати формують перший пакет документів, необхідний для подання індивідуальних скарг у міжнародні інстанції, в тому числі в ЄСПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші хлопці є військовополоненими і РФ має їх звільнити!" – минає 100 днів полону українських моряків

"Кілька разів на місяць (незважаючи на об'єктивні обмеження, пов'язані з роботою СІЗО "Лефортово") адвокати зустрічаються з військовополоненими, надають їм юридичну та психологічну підтримку. Тримають зв'язок з рідними і передають всю необхідну інформацію", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Унаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово". Окрім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків перевели до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім українським полоненим морякам звинувачення в "незаконному перетинанні кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування".

Зараз ви читаєте новину «Полонених українських моряків піддають жорсткій психологічній обробці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути