середа, 02 жовтня 2019 17:43

"Полінка розуміє, що Настюша хвора. Обережно обіймає сестру" – мати просить допомоги

Автор: Фото надане Людмилою Пащенко
  Судоми та прикутість до ліжка: 13-річній Анастасії Пащенко потрібна допомога
Судоми та прикутість до ліжка: 13-річній Анастасії Пащенко потрібна допомога

13-річна Анастасія Пащенко з села Ков'яги Валківського району на Харківщині не ходить, сама не їсть і не п'є. У 6 років їй поставили діагноз лейкодистрофія. Батьки просять допомоги.

"Настюша народилася здоровою дитиною. Але у 8 місяців в неї трапився напад судом. Ми пролікувалися і все було добре. Коли донечка почала ходити, інколи помічали, що похитувалася. А в 6 років їй поставили діагноз - лейкодистрофія. Простими словами – це відмирання мозку. Ми лікувалися в обласній дитячій лікарні та районній. Направляли і до Києва. Останні 4 роки Настюша лежить нерухомо. Це трапилося після одного з затяжних нападів дорогою до Києва. Ми їхали не в швидкій допомозі. Годуємо донечку через зонд. За ці роки вже багато чула "добрих" порад, щоб відмовитися від дитини. Востаннє один із лікарів казав: "Уходите домой умирать, дочери немного осталось". Але я за Настюшу продовжуватиму боротися. У неї вже зникли напади судом", - розповіла мати Людмила Пащенко.

На місяць для Насті треба 30 шт. памперсів "М", 150 шприців, ліки Левіцитам, 30 катетерів №12, довжиною 95 см, вологі серветки, дитяче пюре.

"На все це витрачаємо щомісяця по 7 тисяч гривень. Окрім цього, нам дуже потрібна подушка для людей із ДЦП і надувна ванночка для миття голови. Просимо людей допомогти, хто чим зможе. Я до декрету працювала касиром у філіалі Ощадбанку Харкова. Чоловік працює будівельником. Маємо ще меншу Полінку. Вона дуже любить Настюшу. Полінка розуміє, що Настюша хвора. Обережно обіймає сестричку", - каже Людмила.

Реквізити для допомоги:

карта Приватбанку: для гривні - 4731 2191 1426 4793 (Пащенко Людмила Андріївна), її контакти: 0 (66) 277 31 60.

Картка Приватбанку: для валюти - 4149 4991 2873 6061 (батько Пащенко Сергій Миколайович).

Зараз ви читаєте новину «"Полінка розуміє, що Настюша хвора. Обережно обіймає сестру" – мати просить допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути