Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2009 09:06

Поліція взяла ситуацію в Кишиневі в свої руки (ФОТО)

Автор: Фото Reuters
 
Правоохоронні органи узяли під контроль ситуацію в Кишиневі, де напередодні протести опозиції проти підсумків парламентських виборів вилилися в масові вуличні сутички, заявив в середу генпрокурор Молдови Валерій Гурбуля. "Вночі силами правопорядку затримані мародери, які грабували будівлі парламенту та адміністрації президента", - сказав він, не назвавши точну кількість затриманих.

У центр Кишинева стягнуті додаткові сили поліції, які зайняли розгромлені учасниками безладів будівлі парламенту та адміністрації президента. Під посилену охорону узяті урядові будівлі та Громадське телебачення.

Під посилений контроль також узята низка інших будівель в центрі Кишинева - Центрвиборчкому, МВС, МЗС та міністерства юстиції.

За словами очевидців, велика кількість поліцейських чергує на всіх в"їздах до Кишинева. Вони мають намір не пропускати в місто автобуси з маніфестантами, які обіцяли в середу приїхати зі всіх кінців республіки.

Вночі затримали мародерів

Опозиція оскаржує підсумки парламентських виборів, що пройшли в неділю, на яких перемогла очолювана президентом Володимиром Вороніним компартія. За даними ЦВК, комуністи набрали 50% голосів.

В понеділок виступи опозиції зібрали, за оцінками співробітників спецслужб, від 2,5 до 4 тисяч осіб, у вівторок протестуючих було вже більше, - 5 тисяч. Мітингуючі, окрім відміни підсумків виборів, вимагали приєднання Молдови до Румунії. Вони прийшли в центр Кишинева з румунськими прапорами і скандували "Ми - румуни". У вівторок протести переросли в безлади.

Медики повідомляють про десятки поранених. За даними поліції, близько 400 з 800 співробітників силових структур, які охороняли держустанови в Кишиневі від учасників масових безладів, звернулися за медичною допомогою.

Президент Воронін назвав те, що відбувається, спробою захопити владу і пообіцяв захистити країну від погромників і "путчистів".

За матеріалами ИА "Новости-Молдова", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Поліція взяла ситуацію в Кишиневі в свої руки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути