Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2009 15:22

Натовп з боями увірвався в резиденцію президента Молдови (ФОТО)

Поліція за допомогою водометів намагалася не допустити прориву демонстрантів до будівлі президентської резиденції в Кишиневі. Водомети стояли біля центрального входу. Натовп учасників акції протесту увірвався в будівлю резиденції президента Молдови в Кишиневі, встановили над входом румунський прапор, а на шпилі над будівлею - прапор Євросоюзу.

Протестуюча молодь розбила камінням вікна будівлі резиденції з боків від центрального входу на рівні двох поверхів і перевернула машину одного з молдавських телеканалів.

При цьому було спростувано повідомлення західних ЗМІ про те, що поліція нібито використовувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів.


Мітинг, організований опозицією, вийшов з-під контролю організаторів, серед яких лідер Ліберально-демократичної партії Володимир Філат. Від каміння постраждали й самі демонстранти, й випадкові
перехожі, й поліцейські.

В.Філат заявив, що опозиція піде на все, аж до силових методів, аби добитися перегляду підсумків голосування й повторних виборів до парламенту.

На парламентських виборах у Молдові, що пройшли в неділю, 5 квітня, за даними ЦВК, із великим відривом перемогла Комуністична партія, очолювана Президентом країни Володимиром Вороніним (набрала близько 50% голосів).

В понеділок акції протесту в Кишиневі зібрали, за оцінками співробітників спецслужб, від 2,5 до 4 тисяч осіб.

УНІАН, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Натовп з боями увірвався в резиденцію президента Молдови (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути