Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2009 17:46

У Молдові добралися до їдальні парламенту, адміністрація - у вогні

У Молдові добралися до їдальні парламенту, адміністрація - у вогні

Учасники безладів в Кишиневі знов увірвалися в будівлю парламенту Молдови і почали громити їдальню, знищувати оргтехніку, у вікна продовжують кидати камені, приміщення підпалюють. Перший поверх лівого крила будівлі горить.

У фойє будівлі стоять бійці бригади спецпризначення МВС "Фулджер", завдання яких - не допускати проникнення держустанов, що мітингують в будівлі. Силовики спостерігають за тим, що відбувається і поки не роблять активних дій.

Будівля адміністрації президента Молдови до 17 годин місцевого часу, як і раніше, залишається в руках мародерів. Вони викидають через розбиті вікна меблі, оргтехніку, особисті речі співробітників. Біля входу розпалено велике вогнище з автомобільних скатів.

Натовп приблизно з 1000 чоловік підпалив парламент Молдови, раніше блокований поліцією. Вартових порядку переслідує натовп молоді. Карабінери, прикрившись щитами, відступають.

В той же час за будівлею адміністрації президента будується в бойові порядки і готується вступити в дію поліцейський спецназ бригади "Фулджер".

Молдавська опозиція, незадоволена перемогою комуністів на минулих в неділю виборах, другий день проводить акції протесту. Лідери опозиції заявляють, що продовжуватимуть мітинги, поки не доб"ються проведення повторних виборів. У вівторок акція протесту переросла у вуличні безлади. Опозиція стверджує, що ситуація вийшла з-під її контролю.

Президент Молдови Володимир Воронін заявив, що підстав для перегляду результатів парламентських виборів в Молдові немає. Воронін вважає, що акції протесту направлені на дестабілізацію ситуації в країні.

ІА "Новости-Молдова", РІА"Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Молдові добралися до їдальні парламенту, адміністрація - у вогні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути