середа, 16 січня 2008 11:46

Поліція приховувала свідчення Діани про підготовку на неї замаху

Вищі чини британської поліції впродовж шести років приховували від слідчих, які ведуть справу про загибель принцеси Діани і Доді аль-Файеда в паризькому тунелі, офіційні документи,які доводять, що принцеса побоювалася замаху, пише The Times.

Нині покійний адвокат принцеси Діани лорд Мішкон звернувся в Скотленд-ярд приблизно через три тижні після автомобільної катастрофи 31 серпня 1997 року, в якій загинули принцеса та її друг Доді аль-Файед. Адвокат повідомив, що за два роки до цього Діана зустрілася зі своїми юристами спеціально для того, щоб офіційно повідомити про свої підозри і задокументувати їх. Зустріч відбулася в Кенсингтонському палаці 30 жовтня 1995 року о 16.00.

Пол Кондон, що був у той час комісаром лондонської поліції, та його помічник Девід Вінес ухвалили рішення не передавати записку принцеси Діани ані французьким, ані британським слідчим, оскільки автокатастрофу визнали нещасним випадком.

У 2003 році дворецький принцеси Пол Баррел обнародував лист, в якому Діана ділилася з ним побоюваннями, що поломки в її машині могли бути невипадковими, і називала як підозрюваного свого колишнього чоловіка принца Чарльза.

За численними свідченнями, Діана неодноразово згадувала, що престол повинен обминути Чарльза і перейти від королеви Єлизавети до її сина, принца Уїльяма. У жовтні 2007 року із записок лорда Мішкона стало відомо, що королева планувала зректися престолу на користь Чарльза, але не стала цього робити, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Поліція приховувала свідчення Діани про підготовку на неї замаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути