пʼятниця, 02 липня 2010 09:05

Поліція Риги зірвала марш фашистів

Поліція Риги зірвала марш фашистів

Поліція Риги у четвер, 1 липня, зірвала марш, який латвійські націоналісти намагалися провести у річницю вторгнення німецько-фашистських військ у столицю Латвії.

Хода тривала не більше 10 хвилин. Приблизно о 19:10 поліція зупинила більшу частину учасників ходи, які намагалися колоною дійти до монументу Батьківщині і Свободі.

Разом з тим, окремим учасникам акції вдалося дійти до монументу різними вулицями. Деякі з них поклали до пам'ятника квіти, інші дали інтерв'ю журналістам, які зібралися на подію.

Згідно з планами організаторів маршу, націоналісти мали пройти від музею радянської окупації до монументу Батьківщині та Свободі по вулиці Калькю, однак їм завадила поліція. Біля самого пам'ятника оточення не було, там було лише кілька поліцейських.

Повідомляється також, що загалом біля музею окупації зібралося два-три десятки націоналістів, переважно похилого віку. Неподалік від них стояла група молодих антифашистів: вони були вдягнені у футболки із зображення Адольфа Гітлера, якого б'є в обличчя червоний кулак.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Поліція Риги зірвала марш фашистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути