пʼятниця, 18 червня 2010 13:23

Фільм про Гітлера втратив виконавця головної ролі

Фільм про Гітлера втратив виконавця головної ролі

Індійський актор Анупам Кхер відмовився грати роль Адольфа Гітлера в картині "Дорогий друг Гітлер", котра знаходиться в даний час в розробці.

Про це актор заявив в своєму мікроблозі.

Спочатку актор дав згоду на участь в новому проекті, проте після протестів з боку низки єврейських організацій та істориків, змінив рішення. У мікроблозі Кхер подякував читачам за реакцію на його рішення і заявив, що "після 400 фільмів і 26 років в кіно він має право помилятися".

Сюжет картини "Дорогий друг Гітлер" будується навколо останніх днів життя Адольфа Гітлера. Бюджет картини складає близько трьох мільйонів доларів, а зйомки почнуться в серпні 2010 року. Режисер Ракеш Кумар зізнався, що фільм частково схожий на "Бункер", що вийшов в 2004 році, хоча і є "абсолютно оригінальним проектом". Роль Єви Браун дісталася Нехе Дхупії.

Самі творці заявляють, що не збираються романтизувати німецького диктатора - назва для картини була узята з листів Махатми Ганді Гітлеру, які починалися саме з цих слів. Незважаючи на це багато міжнародних єврейських організацій, а також історики виступили проти зйомок цього фільму.

Це пов'язано з тим, що в Індії ставлення до нацистської Німеччини відрізняється від, наприклад, прийнятого на Заході. Для порівняння, російське законодавство забороняє використання фашистської символіки, тоді як в Індії вона вільна продається і навіть використовується при оформленні кафе.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Гітлера втратив виконавця головної ролі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути