четвер, 06 листопада 2008 09:14

Поки весь світ вітає Обаму, Росія кидає йому виклик

Тоді як весь світ вітає обрання Барака Обами президентом США, Росія кидає йому виклик, пише редакція The Washington Post.

Європа і Близький Схід пов"язують з Обамою великі надії, і навіть президент Венесуели Уго Чавес припустив, що тепер можливі "нові відносини між країнами". В цей час в своїй промові президент Росії Дмитро Медведєв звинуватив США у війні в Південній Осетії, а також оголосив про намір розмістити елементи захисних систем в Калінінградській області у відповідь на розміщення ПРО США в Європі. Редакція газети вважає, що, можливо, це спроба натиснути на Обаму, оскільки демократи відомі своїм критичним ставленням до розміщення ПРО через його високу вартість.

Проте, пише газета, від Обами чекають бути достатньо мудрим, щоб не піддаватися на це. "Ми розділяємо сумніви по ПРО, проте якщо ця програма має бути припинена або згорнута - тa без вказівки на те Москви", - пише видання. Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Поки весь світ вітає Обаму, Росія кидає йому виклик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути